top of page
  • Writer's pictureΕιρήνη Γεωργαλλά

Γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας αλλάζει concept και μας επανα-συστήνεται



Το εστιατόριο Μαγιοπούλα, υπό την καθοδήγηση του σεφ Ανδρέα Ανδρέου αποχαιρετά το στιλ της ψαροταβέρνας και κάνει στροφή σε νέα μονοπάτια υπό την ονομασία “Mayiopoula Wine & Dine”. Πρόκειται για το δεύτερο εστιατόριο που ο επιχειρηματίας Χριστόδουλος Βασιλειάδης εμπιστεύεται στον γνωστό σεφ, αφού το 2019 είχε αναλάβει το στήσιμο του εστιατορίου “Playia” στο Όμοδος, που βρίσκεται εντός του οινοποιείου Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδης.





Η Μαγιοπούλα αποτελούσε δημοφιλή προορισμό για επιχειρηματικά γεύματα, όμως με τη νέα προσέγγιση επιχειρείται μια πιο φρέσκια και νεανική προσέγγιση, με σκοπό την προσέλκυση ευρύτερου κοινού.


Στο μενού εξακολουθούν να κυριαρχούν τα ψάρια και θαλασσινά και η κουζίνα είναι κατά βάση Μεσογειακή, φτιαγμένη με ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν ορεκτικά όπως το ριζότο με μελάνι σουπιάς, το φιλέτο τόνου με κρούστα από σπόρους φινόκιο και κόλιανδρου ή η τραγανή χειροποίητη πίτα με γέμιση από σπανάκι, κασέρι, φέτα, πινόλια και γλάσο από μέλι. Από τα κυρίως ξεχωρίζει η σφυρίδα “en papillote”, δηλαδή ψημένη σε λαδόκολλα με ραγού από φινόκιο και ντομάτα. Εκτός από το ψάρι, προσφέρονται και άλλες επιλογές, όπως ριζότο με μανιτάρια, αργοψημένο χοιρινό σε κρασί, βοδινό φιλέτο Αυστραλίας και Rib Eye steak αμερικανικής προέλευσης.





Η λίστα κρασιών προέρχεται αποκλειστικά από το Οινοποιείο Βασιλειάδη σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.


Το εστιατόριο στο παρόν στάδιο λειτουργεί μόνο για δείπνο στον εξωτερικό του χώρο.

2,478 views0 comments
bottom of page