• Ειρήνη Γεωργαλλά

Η πρωτοβουλία των Ελλήνων σεφ που συγκινεί

Όταν η αγάπη και η αλληλεγγύη συντάσσονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στη δύνη της μάχης κατά του κορωνοϊού, μια μερίδα Ελλήνων σεφ ξεκίνησε μια όμορφη πρωτοβουλία που σταδιακά μεγαλώνει κι ενδυναμώνεται. Με το σύνθημα “Cook4Heroes” και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, τα κορυφαία εστιατόρια «Cookoovaya», «Basegrill» και «Travolta» ξεκίνησαν να ετοιμάζουν γεύματα για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς του Covid-19 στην Αθήνα.


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του "όλοι μαζί" έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα. […] Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε ενεργά και βοηθητικά σε εκείνους που πραγματικά, αυτή την περίοδο, δίνουν προσωπική μάχη για όλους τους συμπολίτες τους. Χωρίς εκείνους, η ζωή δεν θα ήταν δυνατή. Και το λιγότερο για να τους ευχαριστήσουμε, είναι σημαντικό!».


Σταδιακά στην ίδια πλατφόρμα ένωσαν τις δυνάμεις τους περισσότεροι σεφ έτσι ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό να νοιώθει μια ανακουφιστική φροντίδα μ’ ένα περιποιημένο φαγητό που τονώνει την ψυχή και που το κοινότοπο junk food δεν μπορεί να δώσει. Έτσι, εκτός από τους Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη και Σπύρο Λιάκο των προαναφερθέντων εστιατορίων, συμμετέχουν πλέον και οι: Άρης Βεζενές («Birdman», «Vezene»), Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko»), Γιάννης Λουκάκος («Alio» , «Ψωμί Και Αλάτι», «Buddha’s Hand»), Γιάννης Μπαξεβάνης, Έκτορας Μποτρίνι («Botrini’s Restaurant», «Etrusco»), Γκίκας Ξενάκης («Aleria»), Χριστόφορος Πέσκιας («Balthazar», «Different & Different Catering»), Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χειλιαδάκη («Funky Gourmet», «Opso London», «Pittabun»), Γιάννης Σαπουντζής («Sapou»), Τάσος Στεφάτος(«Canaves»/Σαντορίνη). Για το νοσηλευτικό προσωπικό μαγειρεύουν επίσης τα εστιατόρια «By The Glass», «Boccanegra», «Cardinale».


Για να πάρετε μια ιδέα, μερικά από τα φαγητά που προσφέρονται είναι μοσχάρι κοκκινιστό με καπνιστή μελιτζάνα, κοτόπουλο με εστραγκόν - μανιτάρια - πουρέ πατάτας, ριζότο με καπνιστή μπριζόλα μαύρου χοίρου, αρνάκι φρικασέ με τραχανά, κριθαράκι με γαρίδες - γάμπαρη Αμβρακικού –μύδια -θράψαλα -αυγοτάραχο Τρικαλινού, λαζάνια με θαλασσινά, γεμιστά, αρνί με ασκολύμπρους και μαγειρίτσα.


Πηγές: www.lifo.gr, www.athinorama.gr

68 views

Κάντε εγγραφή μέσω e-mail

© 2020 by Out & About and Irene Georgalla.