Ειρήνη Γεωργαλλά
Σεφ σε καραντίνα: συνταγές με δυο αστέρια Michelin από τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
Η γνωστή ρήση λέει «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Και στην περίπτωση της καραντίνας, ένα από τα καλά, είναι ότι οι σεφ μαγειρεύουν στο σπίτι και μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές τους!

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μαζί με το Νίκο Ρούσσο είναι το σούπερ δίδυμο πίσω από το Funky Gourmet, το πρωτοποριακό αθηναϊκό εστιατόριο με τα δύο αστέρια Michelin που αναμένεται να ξανανοίξει σύντομα εντός του Hilton Athens. Βέβαια, η γαστρονομική τους δράση επεκτείνεται πολύ πέρα από αυτό. Μετά την επιτυχία τους στην Ελλάδα αποφάσισαν να πακετάρουν όλη την τεχνογνωσία και τις ικανότητές τους και να μαγειρέψουν στον ρυθμό του «London Calling». Μαζί με τους αδερφούς Αντρέα και Αλέξη Λαμπρίδη διάλεξαν την πιο όμορφη γειτονιά του Λονδίνου, το Marleybone, και εκεί άνοιξαν το Opso, ένα all day casual restaurant με ελληνική καρδιά και τεράστια απήχηση.
Το Opso (στα αρχαία ελληνικά η λέξη οψός σημαίνει μπουκιά) έχει κάνει όνομα στη λονδρέζικη food σκηνή για το καταπληκτικό brunch του (τα pancakes από μόνα τους αξίζουν να βγάλεις εισιτήριο για Heathrow), ενώ ανάρπαστα γίνονται και τα ελληνικά του πιάτα όπως το γιουβέτσι.
Κι επειδή η ομάδα αυτή είναι ακούραστη και δεν επαναπαύεται από τις επιτυχίες της, αποφάσισε να επενδύσει και σε ένα δεύτερο λονδρέζικο μαγαζί. Το Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Pitta Bun, ένα ελληνικό street food joint στην Carnaby Street, την πιο κεντρική και χαριτωμένη από όλες τις οδούς του Soho. Εκεί τα buns με πικάντικο λεμονοριγανάτο κοτόπουλο, γύρο ή αρνί κλέφτικο γίνονται ανάρπαστα (ενώ ο άσος στο μανίκι είναι και οι γλυκές επιλογές για το σωστό food coma).
Αυτές τις μέρες λοιπόν, η σεφ βρίσκεται στο σπίτι κι εκτός από το να συμμετέχει στην πρωτοβουλία #Cook4Heroes (περισσότερες πληροφορίες εδώ), μοιράζεται στο Instagram νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές, που αφορούν κυρίως πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόρια της δημιουργικής ομάδας.
Πατώντας πάντα με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο να χορεύει σε funky ρυθμούς!
Έτσι, οι Δευτέρες βαφτίζονται “Detox Mondays” και η Γεωργιάννα σου δείχνει πώς να διαχειρίζεσαι σωστά φρέσκα εποχιακά υλικά και να τα συνδυάζεις σε πεντανόστιμες σαλάτες, ενώ οι Πέμπτες μετατρέπονται σε “Tea time Thursdays” και φέρουν γλυκές συνταγές, όπως καρυδόπιττα, χαλβά σιμιγδαλένιο ή γαλακτομπούρεκο. Τις υπόλοιπες μέρες μη φανταστείς ότι θα πλήξεις. Γιατί γίνονται εξίσου συναρπαστικές με φαγητά όπως burger με ψωμάκι με μελάνι σουπιάς, γιουβαρλάκια, «ελληνικό σεβίτσε» και αρνί κλέφτικο.
Το μόνο που απομένει να κάνεις λοιπόν είναι να ακολουθήσεις τη σεφ στο Instagram (@georgianna_hiliadaki) και … καλή κουζίνα!
Φωτογραφία από olivemagazine.gr