• Ειρήνη Γεωργαλλά

50 Best "Bid for Recovery"

H μεγαλύτερη δημοπρασία που έγινε ποτέ για τη διάσωση των εστιατορίων.



Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τεράστια κρίση στον τομέα της εστίασης κι αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο κλάδος έχει γονατίσει και το μέλλον του εξακολουθεί να μοιάζει με θολό τοπίο, με τους κανόνες να αλλάζουν διαρκώς και πολλούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ακόμη να βρίσκονται ακόμη σε ισχύ. Πολλές επιχειρήσεις παλεύουν για την επιβίωση τους και αμέτρητες ζωές ανά το παγκόσμιο επηρεάζονται από την κατάσταση.


Σε μια προσπάθεια στήριξης του κλάδου, η πλατφόρμα «The World’s 50 Best Restaurants” ανακοίνωσε πρόσφατα το πρόγραμμα «Bid for Recovery» σε συνεργασία με τους S.Pellegrino και Acqua Panna, προσφέροντας σε δημοπρασία εστιατορικές και γαστρονομικές εμπειρίες.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται στη θέση της τελετής των βραβείων The World's 50 Best Restaurants, που θα πραγματοποιούνταν στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 2 Ιουνίου κι έχουν αναβληθεί για το 2021.


Το “Bid for Recovery” είναι μια διαδικτυακή δημοπρασία γαστρονομικών εμπειριών, η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 12 Ιουλίου. Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 παρτίδες που παραχωρήθηκαν από μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, επιτρέποντας στους πλειοδότες να αποκτήσουν ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες. Όλα τα έσοδα θα πάνε προς ανακούφιση των εστιατορίων καθώς αναδύονται από την κρίση του κορωνοϊού.


Ο πλήρης κατάλογος με τις παρτίδες προς πλειοδότηση θα είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο 50BestForRecovery.com από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, 5 μέρες πριν από το επίσημο άνοιγμα της δημοπρασίας.




Για αυτό, όσοι είστε λάτρεις του φαγητού και των ταξιδιών, σημειώστε τις 3 Ιουλίου στο ημερολόγιο σας και διεκδικήστε την ευκαιρία για γαστρονομικές εμπειρίες με τους καλύτερους σεφ του κόσμου και τα εστιατόρια τους. Μερικές από τις επιλογές που έχουν ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνουν:


- Μια μέρα με τον Mauro Colagreco, σεφ του εστιατορίου Mirazur στο Menton της Γαλλίας, βραβευμένο ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 και με τρία αστέρια Michelin.


- Διήμερη εμπειρία με τη βραβευμένη σεφ Dominique Crenn στο Σαν Φρανσίσκο, με ξενάγηση και συμμετοχή στη φάρμα της Bleu Belle Farm, γευσιγνωσία κρασιού και γεύματα στα εστιατόρια της.


- Τριήμερο μαγειρικό σαφάρι στο Περού με το ζευγάρι Virgilio Martínez and Pía León, ιδιοκτήτες και σεφ του εμβληματικού εστιατορίου Central στη Λίμα.




Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ άπιαστα και μακρινά, ο κατάλογος περιλαμβάνει και πιο προσιτές παρτίδες με σπάνιες φιάλες αλκοόλ, μαθήματα μαγειρικής, έργα τέχνης των σεφ, ξεναγήσεις σε περιοχές κρασιού, πάρτι και άλλα πολλά.


Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, αλλά και για τον τρόπο διανομής των χρημάτων θα βρείτε στην ειδικά αφιερωμένη ιστοσελίδα εδώ.




67 views

Κάντε εγγραφή μέσω e-mail

© 2020 by Out & About and Irene Georgalla.